Nyuszinyárs hozzávalók:

fél kg nyúlgerincfilé
15-20 dkg bacon
10-15 dkg kecskesajt

Nyuszinyárs elkészítése:

Ha a nyúlgerinc a kezünkbe akad, érdemes megkóstolni. Valahogy még az illata is jó és finom, a hús omlós is, ezzel a kecskesajt-bacon kombóval meg egyenesen pompás. Nagyon jót tesz neki a puha kecskesajt.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy pecsenyesütő tepsit.
Felkockázzuk a húst, a bacont és a kecskesajtot is, és felváltva nyársra húzzuk a kockákat.
Tepsibe tesszük, lefedjük az egészet alufóliával, kevés vizet öntünk alá és betoljuk a sütőbe 20-30 percre.

Ha jól átpárolódott, akkor levesszük az alufóliát és sütjük még 15-20 percig. Néha megforgatjuk, hogy a nyuszinyárs minden oldalon megpiruljon.

Barbecue-szósszal illetve alma/körtechutney-vel ajánlott.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc