Okra paradicsommal hozzávalók:
1/2 kg okra
olívaolaj
1 nagy hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 pohár paradicsomlé
só, bors
1/2 teáskanál cukor (opcionális)
Okra paradicsommal elkészítése:
Óvatosan vágd le az okrák szárát, hogy ne nyíljanak szét. Mosd meg és szárítsd kicsit a napon.
Közben apríts fel egy hagymát és párold meg olívaolajon. Vágd fel a fokhagymákat és add a hagymához. Vágj fel egy paradicsomot és add azt is hozzá.
Borítsd az okrákat is a hagymára és önts rá egy pohár paradicsomlevet (ha nem elég, adj még hozzá egy keveset, hogy befedje az okra háromnegyedét), sózd, borsozd, cukrozd.
Főzd fel magas lángon, majd kis lángon hagyd főni fél órát, amíg az okra megpuhul.
Tálalhatod vegetáriánus ételek mellé vagy sertéshús szeletekkel.
0 hozzászólás