Olajbogyós tepsiben sült csirke hozzávalók:

5 kanál olaj

8 darabra vágott csirke

1 nagy hagyma

3 cikk fokhagyma

1 zöld kaliforniai paprika

1 paradicsomkonzerv

1 kockára vágott paradicsom

kalamata olajbogyó

só, bors

sáfrány

2 babérlevél

1-2 kanál gyömbér

Olajbogyós tepsiben sült csirke elkészítése:

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a csirkét kicsit megpirítjuk, majd kiszedjük és tepsibe helyezzük.

A hagymát és a fokhagymát a csirke serpenyőjébe tesszük, megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a fűszereket. Összerottyantjuk, majd ráöntjük a csirkére.

A tepsit alufóliával lefedjük, és megfelelő hőmérsékleten 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát.

Hozzáadjuk a 2 percig vízben főtt olajbogyókat. Még 15 percig pirítjuk.

Kaporral vagy petrezselyemzölddel díszítjük. Tálalhatjuk rizzsel.

A receptet sarah_nc ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc