Olasz carbonara hozzávalók:
4 személyre
40-50 dkg spagetti
2 tojás sárgája
1 tojás fehérje
25-30 dkg császárszalonna vagy préselt sonka
1 fél bögre parmezán
só, bors
Olasz carbonara elkészítése:
Megpirítjuk a szalonnát (vagy sonkát) 4-5 evőkanál napraforgóolajon, közben megfőzzük a spagettit (figyelembe véve a csomagoláson felüntetett főzési időt).
Összekeverjük a tojássárgákat a fehérjével, a sóval, borssal és a sajt felével. Leszűrjük a spagettit, hozzáadjuk a sült szalonnát, a tojást és a megmaradt sajtot és jól összekeverjük, anélkül hogy visszaraknánk a tűzre.
Ha a spagetti, ugyanúgy mint a serpenyő tartalma forró, akkor a tojás nem marad nyers.
Melegen fogyasztjuk. Egy pohár vörös bor illik hozzá a leginkább.
0 hozzászólás