Olasz csirkecomb hozzávalók:
4 személyre
4 csirkecomb
20 dkg gomba
10 dkg sajt
6 dkg sűrített paradicsom
4 evőkanál olaj
petrezselyem
oregánó
rozmaring
őrölt bors, só
Olasz csirkecomb elkészítése:
A combokat sózd meg, szórd meg oregánóval és rozmaringgal, majd fél óra pihentetés utána olajon mindkét oldalukat süsd kissé pirosra, végül a csirkedarabokat fektesd egy tűzálló tál aljába.
A visszamaradt olajon gyengén pirítsd meg a megtisztított és felszeletelt gombát, közben adj hozzá sót, borsot, finomra vágott petrezselymet, s végül a sűrített paradicsomot.
A paradicsomos gombát öntsd fel 1-1,5 dl meleg vízzel, egy pillanatra forrald is össze, majd ezt a ragut öntsd a csirkére.
A tűzálló tálat fedd le, s tedd előmelegített középmeleg sütőbe. Amikor a combok megpuhultak, szórj rájuk reszelt sajtot, s az ételt fedő nélkül annyi időre tedd vissza a sütőbe, hogy a teteje megpiruljon.
0 hozzászólás