Olasz pizza hozzávalók:

Pizza tészta:

½ kg liszt

1 tasak (7 gr) vagy egy fél kocka élesztő

2 evőkanál olivaolaj

1 kiskanál oreganó

egy csipetnyi só

langyos víz igény szerint

A tetejére:

paradicsomos keverék: paradicsom paszta, ketchup, 1 kiskanál oregano, só, bors

reszelt mozzarella sajt

kukorica

paradicsom felkarikázva

hagyma felkarikázva

gomba

szalámi, kolbász

előre megsütött csirkemell (aki szereti)

Olasz pizza elkészítése:

Az tészta összetevőit jól összegyúrjuk és hagyjuk kelni körülbelül fél órát.

Amikor a tészta megkelt, 4-6 darabra osztjuk, a tepsi méretétől és formájától függően.

Veszünk egy darabot és lisztes kézzel formázzuk. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor a tésztadatabot forgatva a saját súlyától is kinyúlik, vagy vékonyra széthúzzuk a tepsiben.

Rátesszük a paradicsomos keveréket, a gombát, szalámit, kolbászt, húst, a paradicsom és a hagyma szeleteket és barmi mást, amit még szeretnénk, kivéve a kukoricát és a sajtot.

Nagy lángon sütjük körülbelül 10-15 percet, majd rátesszük a kukoricát és a sajtot és még sütjük körülbelül 5-10 percet, amíg a tészta széle kicsit pirosas nem lesz. Mivel a tészta vékony, ha a sütő bemelegszik, hamar meg kellene sülnie.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc