Olasz pizza hozzávalók:
Pizza tészta:
½ kg liszt
1 tasak (7 gr) vagy egy fél kocka élesztő
2 evőkanál olivaolaj
1 kiskanál oreganó
egy csipetnyi só
langyos víz igény szerint
A tetejére:
paradicsomos keverék: paradicsom paszta, ketchup, 1 kiskanál oregano, só, bors
reszelt mozzarella sajt
kukorica
paradicsom felkarikázva
hagyma felkarikázva
gomba
szalámi, kolbász
előre megsütött csirkemell (aki szereti)
Olasz pizza elkészítése:
Az tészta összetevőit jól összegyúrjuk és hagyjuk kelni körülbelül fél órát.
Amikor a tészta megkelt, 4-6 darabra osztjuk, a tepsi méretétől és formájától függően.
Veszünk egy darabot és lisztes kézzel formázzuk. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor a tésztadatabot forgatva a saját súlyától is kinyúlik, vagy vékonyra széthúzzuk a tepsiben.
Rátesszük a paradicsomos keveréket, a gombát, szalámit, kolbászt, húst, a paradicsom és a hagyma szeleteket és barmi mást, amit még szeretnénk, kivéve a kukoricát és a sajtot.
Nagy lángon sütjük körülbelül 10-15 percet, majd rátesszük a kukoricát és a sajtot és még sütjük körülbelül 5-10 percet, amíg a tészta széle kicsit pirosas nem lesz. Mivel a tészta vékony, ha a sütő bemelegszik, hamar meg kellene sülnie.
0 hozzászólás