Olcsó előétel kenyér hozzávalók:

6 tojás

200 ml víz

2 zacskó sütőpor

10 evőkanál olaj

10 púpos evőkanál liszt

1 kg párizsi

Olcsó előétel kenyér elkészítése:

A párizsit apró kockákra vágjuk.

Szétválasztjuk a tojás fehérjét a tojássárgájától és felverük a fehérjét.

Ráöntjük a vizet a sárgájára, összekeverjük és ráöntjük a fehérjére.

Hozzáadjuk a 2 adag sütőport, az olajat, végül pedig a lisztet.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a felvágott párizsit és lassan forgatva összekeverjük.

Előkészítünk két nagyobb kenyérformájú tepsit és sütőpapírt (vagy lehet más forma is). Beleöntjük a masszát.

A tepsiket behelyezzük a sütőbe. Egy apró titok: előnyös ha a sütőporos tésztákat először nagy tüzön sütjük, hogy megemelkedjen, s utána lehúzzuk kisebbre.

Addig hagyjuk sülni a tésztát míg bebarnul. Villával lehet tesztelni kész van-e.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc