Olténiai házi kolbász hozzávalók:
sertés bél
40 dkg sertés comb
20 dkg sertés máj
20 dkg szalonna
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só
bors
kakukkfű
Olténiai házi kolbász elkészítése:
Kiválogatjuk a beleket. Kifordítjuk, jól megtisztítjuk, megmossuk és száradni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük, majd egy kés segítségével apróra vágjuk.
Megmossuk a húst és apróra vágjuk, és a szalonna zsírjában kicsit megpirítjuk. Ugyanúgy járunk el a májjal is. Megtisztítjuk, majd megzúzzuk a fokhagymát és só, valamint víz hozzáadásával egy szószt készítunk. A hús, máj és töpörtyű darabkákat egy óráig ebben a szószban áztatjuk, majd kivesszük őket. Sóval, borssal és kakukkfűvel jól összegyúrjuk és megtöltjük a beleket az így kapott masszával.
Az ujjainkkal kicsit megnyomogatjuk, hogy egyenletesen helyezkedjen el, majd a végeket megkötjük.
Megfüstöljük, majd száradni hagyjuk.
Olajban vagy zsírban sülve, burgonya körettel és savanyúsággal tálaljuk.
0 hozzászólás