Olténiai házi kolbász hozzávalók:

sertés bél

40 dkg sertés comb

20 dkg sertés máj

20 dkg szalonna

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

bors

kakukkfű

Olténiai házi kolbász elkészítése:

Kiválogatjuk a beleket. Kifordítjuk, jól megtisztítjuk, megmossuk és száradni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük, majd egy kés segítségével apróra vágjuk.

Megmossuk a húst és apróra vágjuk, és a szalonna zsírjában kicsit megpirítjuk. Ugyanúgy járunk el a májjal is. Megtisztítjuk, majd megzúzzuk a fokhagymát és só, valamint víz hozzáadásával egy szószt készítunk. A hús, máj és töpörtyű darabkákat egy óráig ebben a szószban áztatjuk, majd kivesszük őket. Sóval, borssal és kakukkfűvel jól összegyúrjuk és megtöltjük a beleket az így kapott masszával.

Az ujjainkkal kicsit megnyomogatjuk, hogy egyenletesen helyezkedjen el, majd a végeket megkötjük.

Megfüstöljük, majd száradni hagyjuk.

Olajban vagy zsírban sülve, burgonya körettel és savanyúsággal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc