Omlett másképp hozzávalók:
1 yufka lap
3-4 tojás
10 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
a reszelő nagy fokán lereszelt sajt (kb. 200 g)
a reszelő nagy fokán lereszelt sóstúró (kb. 200 g)
3 szelet szalámi vagy sonka, virsli darabok
néhány szál petrezselyemzöld
csípős pirospaprika, fűszerek (lehetőleg száraz menta), oregano
Omlett másképp elkészítése:
Tépd darabokra a yufkát. Keverd hozzá a túrót, sajtot, megmosott és felaprított petrezselymet, az apróra vágott felvágottat és a fűszereket. Verd fel egy tálban a tojásokat a tejjel és olajjal, majd öntsd a yufkás keverékhez.
Önts egy nem túl magas serpenyőbe egy kis olívaolajt, majd borítsd bele a tojásos keveréket. Egyengesd el. Miután megsült az egyik oldala, fordítsd meg óvatosan és süsd meg a másikat is.
Az omlett receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás