Omlós keksz hozzávalók:

250 g vaj vagy margarin

1 tojás

1/2 csésze porcukor

300 g liszt

vanília vagy citrom héja

Omlós keksz elkészítése:

Kavard habbá a vajat a tojással és cukorral, add hozzá a vaníliát vagy citromhéjat és gyúrd jól össze a liszttel.

Hagyd a tésztát pihenni hűvösön, 15-20 percig.

Ebből a tésztából készíts kekszeket a keksznyomó egyik formájával, amit a húsdarálóhoz rögzítesz.

Szórd meg egy kis liszttel a kekszeket, majd tedd tepsibe 1 cm távolságra egymástól és közepes hőfokon süsd meg őket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc