Omlós koronácskák hozzávalók:

3 ½ csésze liszt

1 csésze meleg tej

fél evőkanál szárított élesztő

fél csésze olaj

1 ½ evőkanál cukor

fél teáskanál só

mák

szezámmag

50 g margarin

Omlós koronácskák elkészítése:

Tedd egy csészébe az élesztőt, egy teáskanál cukrot, kb. 3 evőkanál tejet és keverd össze.

Tedd a lisztet egy tálba, csinálj gödröt a közepébe, tedd bele az élesztős keveréket és hagyd kb. 3 percig, nem fog nagyon megdagadni, szóval ne pánikolj.

3 perc után add hozzá a sót, a maradék cukrot, a maradék tejet, olajat, majd fakanállal homogenizáld. Normális esetben a liszt elég kell legyen, de ha szükséges, adj még hozzá, de egyszerre csak keveset.

Miután összekeverted a fakanállal, kezd el dagasztani lisztezett kézzel. Ha van robotgéped, azzal is megdagaszthatod a tésztát, ha nincs, akkor dagaszd jól meg a kezeddel, nem lesz nehéz.

Miután kész a kelt tészta, tedd egy kisebb tálba, majd rakd 30 percre meleg helyre, letakarva egy nedves kendővel.

Borítsd a tésztát az asztalra, nem kell újra meggyúrni! Oszd 12 részre és formázz minél egyenlőbb golyókat.

Vegyél egy-egy golyót, nyújtsd ki, de ne túl vékonyra és kend be egy kis olvasztott margarinnal, egy ecset segítségével.

Miután bekented, tekerd fel (ha túl sok margarint teszel, nem fogod tudni rendesen feltekerni), fogd meg a két végét és tekerd ellenkező irányba (mint amikor kicsavarsz egy törülközőt), majd egyesítsd a két végét és adj neki kalács formát. Végezd el a műveletet mindegyikkel (ne felejtsd el bekenni őket margarinnal), majd tedd egy sütőpapíros tepsibe és kend be őket a maradék margarinnal (nem kötelező elhasználni az egészet).

Tegyél egy tojássárgáját egy csészébe 2 evőkanál joghurttal és keverd jól össze, majd kend be ezzel is a kalácsokat. Szórj a tetejére mákot, szezámmagot, stb.

Miután megkented, megszórtad őket mákkal, szezámmaggal, hagyd 20 percig állni meleg helyen, majd tedd a tepsit sütőbe, 185 fokra, minnél lejebb, de ne a legalsó szintre.

Elég hamar megsülnek, 20-25 perc. 20 perc elteltével ellenőrizd gyakrabban.

A receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc