Oregánós-ricottás csomók hozzávalók:
480 gr fehér liszt (4 csupor)
7 g száraz élesztő
360 ml langyos tej (1 ½ csupor)
¼ doboz ricotta sajt
2-3 evőkanál szárított oregánó
2 evőkanál vaj
1 tojás a csomók tetejére
Oregánós-ricottás csomók elkészítése:
Az élesztőt elkeverjük egy kis langyos tejjel, majd összegyúrjuk a liszttel, utána belekavarjuk az oregánót, ricottát és a puha vajat.
A keveréket a maradék tejjel tésztává gyúrjuk.
A tésztát kelni hagyjuk, amíg duplajára nem nő.
A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. A labdacsokat henger alakúra nyújtjuk és csomót kötünk rá.
A csomókat még egy kis ideig kelni hagyjuk, majd a felvert tojással jól megkenjük, és előmelegített sütőben, 215 fokon 16-17 percen át sütjük.
0 hozzászólás