Oregánós szaftos hús hozzávalók:

0,5 kg hús (bármilyen csontnélküli hús)

5 evőkanál étolaj

1 csomag morzsolt oregánó

0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér

0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió

1 csapott evőkanál pirospaprika

2 evőkanál kristálycukor

0,5 dl citromlé

2 dl tejföl vagy tejszín

1 evőkanál lisztsó

1 evőkanál mustár

Oregánós szaftos hús elkészítése:

Az ujjnyi csíkokra vágott húst az étolajon zsírjára sütjük.

Utána felöntjük 2-3 dl vízzel, beleszórjuk az oregánót, gyömbért, szerecsendiót, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.

Még mielőtt kész lenne, rászórjuk a piros paprikát.

A lisztet kevés vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, citromlevet, cukrot és végül a tejfölt vagy a tejszínt, jól elkeverjük és utána állandó keverés mellett a húshoz öntjük (ezzel csak addig kell főzni, amíg egy kicsit besűrűsödik, vagyis kb. 1-2 percig).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc