Óriás babgulyás bográcsban hozzávalók:

40 literes bográcshoz

1,5 kg vöröshagyma összevágva

1 fej fokhagyma

3 db zöld csöves erős paprika

5 db fehér paprika

5 db paradicsom

8 kg csont nélküli marhahús (nyak, lapocka, lábszár)

2 db közepes méretű füstölt csülök

1 kg füstölt oldalas

1 kg zsír

1,5 kg nagy szemű tarkabab

1 kg tisztított sárgarépa

1 kg gyökér

2 db közepes méretű zellergumó

burgonya

petrezselyem

zellerzöld

őrölt feketebors

őrölt köménymag

pirospaprika

delikát

csipetke 1 kg lisztből és 8 db tojásból

Óriás babgulyás bográcsban elkészítése:

Az összevágott hagymát, paprikát, paradicsomot zsíron megdinszteljük, majd az apró kockára vágott marhahúst, füstölt csülköt, füstölt oldalast rátesszük és jól összefőzzük.

Pirospaprikával és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, majd vízzel vagy csontlével felengedjük.

Amikor a hús félfövésben van, beletesszük az előző nap beáztatott babot és tovább főzzük.

Kis idő múlva beletesszük a csipetke tésztát, a kockára vágott zöldségeket és a csomóba kötött petrezselyem és zeller zöldjét.

A kockára vágott burgonyát utoljára tesszük bele, kb. fél órával a gulyásleves elkészülte előtt.

Mindezeket összefőzve megkóstoljuk, s ha úgy kívánja, még fűszerezünk rajta ügyelve arra, hogy az ízek harmonikusan érződjenek a babgulyásban.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc