Óriás garnélarákok fokhagymás-citromos öntettel hozzávalók:

12 óriás garnélarák (nagyméretűek, megmosva, megtisztítva)

1/2 csípős paprika

1/4 csésze frissen facsart citromlé

1 kk frissen aprított petrezselyemzöld

1 kk frissen aprított korianderlevél

2 cikk megtisztított fokhagyma

6 szelet zöld citrom

12 salátalevél

olívaolaj

Óriás garnélarákok fokhagymás-citromos öntettel elkészítése:

Öntet: Keverd el a citromlében a csípős paprikát, a petrezselymet, a koriandert és a fokhagymát, majd turmixold össze az egészet. Ha jól elkeverted az összetevőket, adj hozzá fél csésze olívaolajat, apránként. Még kevergesd kicsit az öntetet.

Helyezd az öntetet egy nagyobb tálba, tedd bele a rákokat, majd hagyd a hűtőszekrényben őket 20 percig pácolódni.

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olívaolajat, majd süsd kb. 2 percig (amíg elkezdenek vörösödni) mindkét oldalukat.

Helyezd a rákokat kisebb tányérokra, amelyekre előzőleg ráhelyeztél 2-2 salátalevelet, amiket meglocsoltál azzal az öntettel, amiben a rákok pácolódtak. Sózd, majd zöld citromszeletekkel kínáld, ellenállhatatlan előétel lesz!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc