Óriás garnélarákok fokhagymás-citromos öntettel hozzávalók:
12 óriás garnélarák (nagyméretűek, megmosva, megtisztítva)
1/2 csípős paprika
1/4 csésze frissen facsart citromlé
1 kk frissen aprított petrezselyemzöld
1 kk frissen aprított korianderlevél
2 cikk megtisztított fokhagyma
6 szelet zöld citrom
12 salátalevél
olívaolaj
só
Óriás garnélarákok fokhagymás-citromos öntettel elkészítése:
Öntet: Keverd el a citromlében a csípős paprikát, a petrezselymet, a koriandert és a fokhagymát, majd turmixold össze az egészet. Ha jól elkeverted az összetevőket, adj hozzá fél csésze olívaolajat, apránként. Még kevergesd kicsit az öntetet.
Helyezd az öntetet egy nagyobb tálba, tedd bele a rákokat, majd hagyd a hűtőszekrényben őket 20 percig pácolódni.
Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olívaolajat, majd süsd kb. 2 percig (amíg elkezdenek vörösödni) mindkét oldalukat.
Helyezd a rákokat kisebb tányérokra, amelyekre előzőleg ráhelyeztél 2-2 salátalevelet, amiket meglocsoltál azzal az öntettel, amiben a rákok pácolódtak. Sózd, majd zöld citromszeletekkel kínáld, ellenállhatatlan előétel lesz!
0 hozzászólás