Őszi muffin hozzávalók:

3 csésze liszt

1 evőkanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál só

2 teáskanál őrölt fahéj

½ teáskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 ¼ csésze tej

2 tojás, enyhén felverve

1 csésze olvasztott vaj

1 cséze durvára aprított áfonya

1 csésze durvára reszelt hámozott, kimagozott alma

½ csésze kockára vágott füge

¾ csésze durvára vágott pirított földimogyoró

¾ csésze barna cukor

¾ csésze kristálycukor

Őszi muffin elkészítése:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral.

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban.

A közepébe csinálunk egy mélyedést, hozzáöntjük a tejet, a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd óvatosan összekeverjük.

Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mogyorót, a kétfajta cukrot.

A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc