Őszi muffin hozzávalók:
3 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
2 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 ¼ csésze tej
2 tojás, enyhén felverve
1 csésze olvasztott vaj
1 cséze durvára aprított áfonya
1 csésze durvára reszelt hámozott, kimagozott alma
½ csésze kockára vágott füge
¾ csésze durvára vágott pirított földimogyoró
¾ csésze barna cukor
¾ csésze kristálycukor
Őszi muffin elkészítése:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban.
A közepébe csinálunk egy mélyedést, hozzáöntjük a tejet, a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd óvatosan összekeverjük.
Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mogyorót, a kétfajta cukrot.
A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
0 hozzászólás