Őszibarackleves kókuszos galuskával hozzávalók:
5 dkg kókuszreszelék
3 dl tej
1,5 dl habtejszín
3 dkg + 3 evőkanál cukor
csipetnyi só
1 zacskó vaníliás cukor
12 dkg búzadara
1 tojás
5 evőkanál citromlé
1 dkg őszibarack
4 db fehér szőlőlé
Őszibarackleves kókuszos galuskával elkészítése:
Serpenyőben a kókuszreszeléket aranysárgára pirítjuk.
A tejet a tejszínnel, a 3 dkg cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral felforraljuk.
Beleszórjuk a búzadarát, kevergetve felforraljuk és alacsony hőfokon főzzük 2 percig.
Majd a felvert tojást a tejbegrízbe dolgozzuk. 2 vízbe mártott teáskanállal 12 darab galuskát szaggatunk belőle és a pirított kókuszreszelékbe forgatjuk, felhasználásig félretesszük.
A meghámozott barackokat 4 dl ízesített vízben (2 dl víz, 2 dl citromlé, 3 evőkanál cukor) megfőzzük, lehűtjük, majd rúdmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a maradék citromlevet, szőlőlevet és 1 órára hűtőbe tesszük.
A tányérokra 3-3 galuskát teszünk, ráverjük a hideg levest és a maradék kókuszreszelékkel megkenve tálaljuk.
0 hozzászólás