Őszibarackleves kókuszos galuskával hozzávalók:

5 dkg kókuszreszelék

3 dl tej

1,5 dl habtejszín

3 dkg + 3 evőkanál cukor

csipetnyi só

1 zacskó vaníliás cukor

12 dkg búzadara

1 tojás

5 evőkanál citromlé

1 dkg őszibarack

4 db fehér szőlőlé

Őszibarackleves kókuszos galuskával elkészítése:

Serpenyőben a kókuszreszeléket aranysárgára pirítjuk.

A tejet a tejszínnel, a 3 dkg cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral felforraljuk.

Beleszórjuk a búzadarát, kevergetve felforraljuk és alacsony hőfokon főzzük 2 percig.

Majd a felvert tojást a tejbegrízbe dolgozzuk. 2 vízbe mártott teáskanállal 12 darab galuskát szaggatunk belőle és a pirított kókuszreszelékbe forgatjuk, felhasználásig félretesszük.

A meghámozott barackokat 4 dl ízesített vízben (2 dl víz, 2 dl citromlé, 3 evőkanál cukor) megfőzzük, lehűtjük, majd rúdmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a maradék citromlevet, szőlőlevet és 1 órára hűtőbe tesszük.

A tányérokra 3-3 galuskát teszünk, ráverjük a hideg levest és a maradék kókuszreszelékkel megkenve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc