Őszibarackos torta hozzávalók:

1 csomag (400 g) Tante Fanny friss élesztős leveles tészta

1 pohár tejföl

100 g mascarpone

150 g baracklekvár

125 ml tejszín

250 g őszibarack (konzerv)

50 g darált mandula

1 tojás a kenéshez

Őszibarackos torta elkészítése:

Az élesztős leveles tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből kell használni. Tekerd ki és vágj ki belőle egy 22 cm átmérőjű kört.

A fennmaradó tésztát megtekerjük, a tortalap szélére tesszük és megkenjük felvert tojással.

170°C fokon 25-30 percig sütjük, majd lehűtjük.

A tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a dzsem felét és a mascarpone krémet, majd a felvert tejszínt.

A kapott krémet a tortalapra kenjük és rátesszük az őszibarack szeleteket.

A maradék dzsemet felmelegítjük, csomótlanra keverjük, rákenjük a barackokra, végül megszórjuk mandulával.

Az őszibarackos torta legyen tálalás előtt néhány órát hűtőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc