Őszibarackos torta hozzávalók:
1 csomag (400 g) Tante Fanny friss élesztős leveles tészta
1 pohár tejföl
100 g mascarpone
150 g baracklekvár
125 ml tejszín
250 g őszibarack (konzerv)
50 g darált mandula
1 tojás a kenéshez
Őszibarackos torta elkészítése:
Az élesztős leveles tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből kell használni. Tekerd ki és vágj ki belőle egy 22 cm átmérőjű kört.
A fennmaradó tésztát megtekerjük, a tortalap szélére tesszük és megkenjük felvert tojással.
170°C fokon 25-30 percig sütjük, majd lehűtjük.
A tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a dzsem felét és a mascarpone krémet, majd a felvert tejszínt.
A kapott krémet a tortalapra kenjük és rátesszük az őszibarack szeleteket.
A maradék dzsemet felmelegítjük, csomótlanra keverjük, rákenjük a barackokra, végül megszórjuk mandulával.
Az őszibarackos torta legyen tálalás előtt néhány órát hűtőben.
0 hozzászólás