Őszibarackparfé hozzávalók:
4 dl tejszín
2 szép nagy, érett őszibarack
fél citrom leve
4 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
2 evőkanál tortadara (vagy csokoládéreszlék)
csipetnyi só
Őszibarackparfé elkészítése:
Lehetőleg hosszúkás, szögletes parféformát válasszunk, mert az jól adagolható. A formát úgy béleljük ki egy darab folpackfóliával, hogy minden oldalán végigérjen a fólia. A tejszínből nagyon kemény habot verünk, és további felhasználásig a hűtőszekrénybe rakjuk.
Az őszibarackot megmossuk, bőrét lehúzzuk, majd félbevágva, kimagozzuk és feldaraboljuk. A citrőmlével együtt turmixgép poharába tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd addig keverjük, amíg sűrű pép lesz belőle. (Mire péppé válik, addigra a cukor feloldódik benne.)
Az őszibarackpépet óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Ha a massza már egynemű, akkor a bélelt formába úgy töltjük be a felét, hogy mintegy háromszöget alkosson. Tehát kissé félrebillentve, ferdén töltjük bele a habot. Persze ha ez bonyolultnak tűnik, töltsük a szokásos módon félig a formát. Meghintjük a tortadarával, majd a hab másik felét is rátöltjük.
A tetejét simára egyengetve, befedjük egy másik darab fóliával, és rögtön betesszük a mélyhűtőbe.
Legalább fél napig kell fagyasztani. Tálalás előtt közvetlenül hosszúkás tálra vagy deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Kevés tejszínhabbal és/vagy gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínáljuk.
0 hozzászólás