Osztrák csokitorta hozzávalók:

15 dkg főzőcsokoládé

12 dkg vaj

12 dkg porcukor

3 tojás

8 dkg rétesliszt

5 dkg mandula

5 db babapiskóta

egy erős kávé

Osztrák csokitorta elkészítése:

A csokit vízgőzön megolvasztjuk 8 dkg vajjal. Hozzáadunk 8 dkg porcukrot, jól kikeverjük az egyenként belerakott tojássárgákkal, a liszttel. Végül hozzáadjuk óvatosan a felvert tojáshabot. Vajazott, lisztezett őzgerincben lassú tűznél kb. 25 percig sütjük.

Közben 4 dkg kristálycukorból, s a kávéból szirupot főzünk. Még melegen beletesszük a 4 dkg vajat. Ha kihűlt, habosra keverjük, s vékonyan bevonjuk vele a csokitorta tetjét.

A mandulát sütőben megpörköljük, apróra vágjuk, összekeverjük a morzsává tört babapiskótával, s megszórjuk vele a csokitorta tetejét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc