Osztrák csokitorta hozzávalók:
15 dkg főzőcsokoládé
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
3 tojás
8 dkg rétesliszt
5 dkg mandula
5 db babapiskóta
egy erős kávé
Osztrák csokitorta elkészítése:
A csokit vízgőzön megolvasztjuk 8 dkg vajjal. Hozzáadunk 8 dkg porcukrot, jól kikeverjük az egyenként belerakott tojássárgákkal, a liszttel. Végül hozzáadjuk óvatosan a felvert tojáshabot. Vajazott, lisztezett őzgerincben lassú tűznél kb. 25 percig sütjük.
Közben 4 dkg kristálycukorból, s a kávéból szirupot főzünk. Még melegen beletesszük a 4 dkg vajat. Ha kihűlt, habosra keverjük, s vékonyan bevonjuk vele a csokitorta tetjét.
A mandulát sütőben megpörköljük, apróra vágjuk, összekeverjük a morzsává tört babapiskótával, s megszórjuk vele a csokitorta tetejét.
0 hozzászólás