Őzbatyu hozzávalók:

őz comb

fűszerek ízlés szerint

pecsenyekacsa máj

bacon-szalonna

Őzbatyu elkészítése:

Ha sok pénzed van, vegyél az erdőben megkergetett, lesivadász által lőtt őz húsából – lehetőleg a combjából – egy szép darabot. Tisztítsd meg, szeleteld fel, fűszerezd be ízlés szerint (só, kakukkfű, vad-fűszerkeverék, bazsalikom, mustár).

Kinek mi a kedvenc íze, de gondolj arra is, hogy mi illik az őzhöz! A húst párold puhára. A maradék pénzedből vegyél pecsenyekacsa májat. Az őzhús szeletekre tegyél egy-egy májat, göngyöld fel, tekerd körül bacon-szalonnával, hogy ne fázzon.

Ezeket a kis batyukat csomagold fóliába, hogy el ne vesszenek. Lassú tűzön sütögesd puhára, szeleteld fel, rakd tálra, tegyél mellé kukorica lisztből készült galuskát, finom pirított gombát, áfonyát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc