Pacal csorba hozzávalók:

1 kg előre megfőzött marha pacal

1 darab marhacsont,

50 dkg marhahús

1 sárgarépa

1 fej hagyma

1 darab zöldpaprika

egy fej fokhagyma

8 tojás

80 dkg tejföl

egy evőkanál liszt

ecet

só, bors

Pacal csorba elkészítése:

A marha pacalt odatesszük főni bő vízbe, a marhacsonttal, a marhahússal, hagymával, fokhagymával, sárgarépával, paprikával együtt. Teszünk a vízbe pár szem borsot, valamint sót. 3-4 órán keresztül főzzük, (amíg a marhahús megpuhul), majd az összes zöldséget kivesszük a vízből és eldobjuk, a marhahúst meg a pacalt pedig laskaszerűre felaprítjuk.

A megmaradt levest szűrőn leszűrjük, hogy ne legyen zavaros. Egy tálba felverjük a tojásokat és a tejfölt egy evőkanál liszttel.

A gyomrot és a húst visszatesszük főni a leszűrt lébe, majd fokozatosan, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tojásból és tejfölből készült masszát.  Egy sárgarépát lereszelünk,  olajba megpároljuk majd a leszűrt olajat a leves tetejére öntjük.

Ez különleges kinézetet kölcsönöz a levesnek. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

Forrón, tejföllel, ecettel (ízlés szerint), fokhagymakrémmel, friss vagy ecetes erős paprikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 350 perc