Pacal csorba hozzávalók:
1 kg előre megfőzött marha pacal
1 darab marhacsont,
50 dkg marhahús
1 sárgarépa
1 fej hagyma
1 darab zöldpaprika
egy fej fokhagyma
8 tojás
80 dkg tejföl
egy evőkanál liszt
ecet
só, bors
Pacal csorba elkészítése:
A marha pacalt odatesszük főni bő vízbe, a marhacsonttal, a marhahússal, hagymával, fokhagymával, sárgarépával, paprikával együtt. Teszünk a vízbe pár szem borsot, valamint sót. 3-4 órán keresztül főzzük, (amíg a marhahús megpuhul), majd az összes zöldséget kivesszük a vízből és eldobjuk, a marhahúst meg a pacalt pedig laskaszerűre felaprítjuk.
A megmaradt levest szűrőn leszűrjük, hogy ne legyen zavaros. Egy tálba felverjük a tojásokat és a tejfölt egy evőkanál liszttel.
A gyomrot és a húst visszatesszük főni a leszűrt lébe, majd fokozatosan, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tojásból és tejfölből készült masszát. Egy sárgarépát lereszelünk, olajba megpároljuk majd a leszűrt olajat a leves tetejére öntjük.
Ez különleges kinézetet kölcsönöz a levesnek. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
Forrón, tejföllel, ecettel (ízlés szerint), fokhagymakrémmel, friss vagy ecetes erős paprikával tálaljuk.
0 hozzászólás