Pacal csorbaleves hozzávalók:

300 ml húsleves (marha)

sárgarépa

petrezselyem

zeller

fokhagymakrém

tejföl

3 tojás

torma

pacal

Pacal csorbaleves elkészítése:

A fokhagymakrémhez használjunk egy kis tejfölt, oliva olajat, zöldpetrezselymet, sót, citromlevet, ezt mind törjük össze konyharobottal. Megfőzzük a pacalt, a vizet pedig kiöntjük mert nem valószínű hogy teljesen tiszta. Kb. 1 órát kell főzni akkor is ha előfőzött csomagot veszünk. Felvágjuk ízlés szerint majd megint főni tesszük fél órára, de most mindennel együtt. A legvégén sózzuk és savanyítjuk ecettel. Ezt a csobát csak ecettel lehet savanyítani. Összekeverünk három tojássárgát, tejföllel, fokhagymakrémmel és tormával. Jól felverjük majd hígítjuk a levesnek a levével, összesen 2-3 merőkanállal. Jól össze kell legyen dolgozva. Majd az egészet a levesbe öntjük.

Tejföllel, fokhagymával és csípős paprikával tálaljuk.

A pacal csorbaleves receptet nenea Radu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc