Pacalleves hozzávalók:
1 kg megtisztított és kifehérített marhapacal
30 dkg sárgarépa
15 dkg hagyma
fokhagyma
10 dkg zeller
egy marhaláb
egy ecetes paradicsompaprika
30 dkg tejföl
5 tojás
2 kanál liszt
ecet
Pacalleves elkészítése:
A pacalt főni tesszük a marhalábbal együtt és körülbelül 3 órát főzzük, majd hozzáadjuk a hagymát, 20 dkg. sárgarépát és zellert, majd teszünk bele egy kanál sót és még főzzük egy órát (hogyha a pacal még nincs megfőve, addig hagyjuk, míg teljesen megfő).
Ez idő alatt 10 dkg sárgarépát lereszelünk, odatesszüök egy lábasba 1 kanál oljajjal, vizet öntünk rá (körülbelül 2 kanállal), 2 perc után pedig hozzáadjuk a leveshez. Miután a pacal megfőtt levesszük a tűzről és átszűrjük. A pacalt vastag 30-40-50 mm-es, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és hozzáadjunk az előzőleg leszűrt leveshez.
Ezután elkészítjük a sűrítményt: 5 tojás sárgája, amelyet összekeverünk liszttel és tejföllel. A sűrítményt akkor tesszük bele a levesbe, amikor levettük és legalább 5 percig hagytuk. A paradicsompaprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymából krémet készítünk és beletesszük a levesbe.
0 hozzászólás