Pacalleves hozzávalók:

1 kg megtisztított és kifehérített marhapacal

30 dkg sárgarépa

15 dkg hagyma

fokhagyma

10 dkg zeller

egy marhaláb

egy ecetes paradicsompaprika

30 dkg tejföl

5 tojás

2 kanál liszt

ecet

Pacalleves elkészítése:

A pacalt  főni tesszük a marhalábbal együtt és körülbelül 3 órát főzzük, majd hozzáadjuk a hagymát, 20 dkg. sárgarépát és zellert, majd teszünk bele egy kanál sót és még főzzük egy órát (hogyha a pacal még nincs megfőve, addig hagyjuk, míg teljesen megfő).

Ez idő alatt 10 dkg sárgarépát lereszelünk, odatesszüök egy lábasba 1 kanál oljajjal, vizet öntünk rá (körülbelül 2 kanállal), 2 perc után pedig hozzáadjuk a leveshez. Miután a pacal megfőtt levesszük a tűzről és átszűrjük. A pacalt vastag 30-40-50 mm-es, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és hozzáadjunk az előzőleg leszűrt leveshez.

Ezután elkészítjük a sűrítményt: 5 tojás sárgája, amelyet összekeverünk liszttel és tejföllel. A sűrítményt akkor tesszük bele a levesbe, amikor levettük és legalább 5 percig hagytuk. A paradicsompaprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymából krémet készítünk és beletesszük a levesbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 360 perc