Pacalleves borjúlábbal hozzávalók:

1 kg marhapacal

1 borjúláb

1 db répa

1 db petrezselyem

1 db hagyma

2 babérlevél

2-3 tojássárgája

2 kanál borecet vagy fél citrom leve

szemesbors

Pacalleves borjúlábbal elkészítése:

A pacalt és a borjúlábat váltott vízben alaposan megmossuk, sóval dörzsölve kifehérítjük. Főni tesszük 4 liter vízben a sóval, répűval, petrezselyemgyökérrel, az egész hagymával, a babérlevéllel és néhány szem borssal. Mérsékelt tűzön jól megfőzzük.

Kivesszük a pacalt, és a kihűlt, szélesebb csíkokra vágjuk, úgyanúgy a a borjúlábról is lefejtjük a húst, felvágjuk.

Egy másik edénybe tesszük, rászűrjük a főzőlét, és kicsit főzzük még. Külön edényben felverjük a tojásokat az ecettel vagy citromlével, és lassan hozzáadjuk a leveshez. Utánasózzuk, -savanyítjuk ízlés szerint.

Tejföllel, illetve csípős paprikával, fokhagymával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 360 perc