Pacalleves francia módra hozzávalók:

1 kg marhacsont

2 kg pacal

leveszöldség

1 szál kakukkfű

1 babérlevél

1 liter fehérbor

1 evőkanál mustár

3 evőkanál olaj

1 evőkanál ecet

Pacalleves francia módra elkészítése:

A pacalt többszörösen megmossuk hideg vízben, egy éles pengéjű késsel jól megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk és ismét megmossuk. A gyomor szeleteket egy edény aljára helyezzük, rárakjuk a karikára vágott répát, a répára a ketté vágott marhacsontot, majd a maradék zöldséget.

Mindezt megillatosítjuk 1 babérlevéllel és 1 szál kakukkfűvel. A bort vízzel felengedjük, erre az egészre ráöntjük, majd lassú tűznél 2 órán keresztül főzzük.

Amikor a pacal megpuhult, levesszük a fedőt, hagyjuk a levest kihűlni, majd a gyomrot kivesszük a levesből. Vékony szeletekre vágjuk, ugyanúgy, mint a marhacsontról a húst. A főtt zöldséget nem használjuk fel. A húst felengedjük azzal a lével, amelyben főtt, mustármártással  besavanyítjuk  és forrón tálaljuk.

A mustármártást a következőképpen készítjük: egy evőkanál mustárt erőteljesen kikeverünk egy tojással, fokozatosan adunk hozzá olajat, majd egy evőkanál ecettel elvékonyítjuk. Ízlés szerint megsózzuk, majd a francia pacallevesre öntjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc