Pácolt fasírt hozzávalók:
50 dkg hús
2-3 hagyma
1/2 csésze paradicsomlé
1 szelet fehér kenyér
1/2 sárgarépa
1/2 zeller
1 burgonya
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír
2 tojás
só, bors
zöldfűszerek
Pácolt fasírt elkészítése:
A húst ledaráljuk az áztatott és kicsavart kenyérrel együtt.
Majd összekeverjük a tojással, az apróra vágott és zsírban megpirított hagymával, a lereszelt zöldségekkel, a zöldfűszerekkel és a sóval.
Gombócokat készítünk, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban kisütjük.
A megsütött fasírtokat egy serpenyőbe helyezzük, rátöltjük a paradicsomlevet, 1 csésze húslevest és teszünk bele 1-2 babérlevelet, illetve 5-6 szem borsot (vagy egy kis darab csípős paprikát).
Fedő alatt, közepes lángon 10-20 percig főzzük.
Megsózzuk, és tálalás előtt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és zöldkaporral.
Főtt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
0 hozzászólás