Pácolt lazac tormás tejföllel és burgonyasütivel hozzávalók:

olaj a sütéshez

fél oldal bőrös, kiszálkázott lazacfilé

Pác

egy rész só

két rész cukor

citromhéj

narancshéj

kapor

egy pohárka ánizslikőr (Pernod)

Burgonyasüti

30 dkg durvára reszelt burgonya

1 kis fej reszelt hagyma

1 tojás

bors

Mártás

1 kis üveg ecetes torma

1 pohár tejföla

Pácolt lazac tormás tejföllel és burgonyasütivel elkészítése:

A lazacfilét egy hosszúra szabott frissentartó fóliára tesszük a bőrös oldalával lefelé, majd megszórjuk a só-cukor keverékkel, rátesszük a gyümölcshéjat, a kaprot, és meglocsoljuk az ánizslikőrrel. A fóliába szorosan betekerve a hűtőben 4-5 napig érleljük (3-4C°).

A tormát összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük.

A burgonyát lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, majd amikor abban már leülepedett a keményítő, a vizet leöntjük róla, s visszatesszük a krumplit a keményítőre. Hozzáadjuk a tojást, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha nagyon híg lenne, teszünk hozzá egy kis lisztet. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és egy evőkanállal beleszaggatjuk a reszeléket, melyet lapáttal megforgatva mindkét oldalán szép pirosra sütünk.

A lazacot óvatosan lemossuk, majd rézsútosan szép nagy szeletekre vágjuk, rózsává formálva elrendezzük egy tányéron, mellétéve a tormás tejfölt és a burgonyasütit.

Előételként vagy könnyű egytálételként is ajánlható vacsorára.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc