Padlizsánkaviár paradicsommal hozzávalók:

1 padlizsán (körül-belül 40 dkg-os)

4 ek olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

1-2 tk citromlé

teng só

bors

1-2 paradicsom

2 ek bazsalikom levél

Padlizsánkaviár paradicsommal elkészítése:

A padliszánt megmossuk, majd teljesen szárazra törölgetjük. Kettévágjuk, bekenjük olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Körül-belül 20-30 perc alatt összeesik, vagyis kész lesz. Ügyeljünk arra, hogy a közepe és a széle is megsüljön.

Amíg a padlizsán hűl, a paradicsomokat kettévágjuk, kiszedjük a magját és a leves részt, és a húsát nagyobb kockákra vágjuk.

A meghűlt padlizsánt elválasztjuk a héjától, húsát összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd hozzákeverjük a paradicsom kockákat.

Pirítós mellé bazsalikomlevéllel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc