Padlizsánkaviár paradicsommal hozzávalók:
1 padlizsán (körül-belül 40 dkg-os)
4 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1-2 tk citromlé
teng só
bors
1-2 paradicsom
2 ek bazsalikom levél
Padlizsánkaviár paradicsommal elkészítése:
A padliszánt megmossuk, majd teljesen szárazra törölgetjük. Kettévágjuk, bekenjük olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Körül-belül 20-30 perc alatt összeesik, vagyis kész lesz. Ügyeljünk arra, hogy a közepe és a széle is megsüljön.
Amíg a padlizsán hűl, a paradicsomokat kettévágjuk, kiszedjük a magját és a leves részt, és a húsát nagyobb kockákra vágjuk.
A meghűlt padlizsánt elválasztjuk a héjától, húsát összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd hozzákeverjük a paradicsom kockákat.
Pirítós mellé bazsalikomlevéllel tálaljuk.
0 hozzászólás