Padlizsánkrémleves parmezán chips-el hozzávalók:

2 padlizsán

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 kisebb póréhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 dl tejszín

1/2 dl száraz fehér bor

őrölt bors

Chips

2 dkg reszelt parmezánsajt

petrezselyem

Padlizsánkrémleves parmezán chips-el elkészítése:

A padlizsánokat héjában süssük meg, hideg vízzel hűtsük le, majd hámozzuk le a héjukat.

Az apróra vágott zöldségeket sós vízben főzzük puhára, majd tegyük bele a padlizsánokat is.

Botmixerrel turmixoljuk össze a tejszínnel együtt, sózzuk, borsozzuk, végül öntsük hozzá a bort is és forraljuk ki.

A chips-hez a sütőpapaírral béleljünk ki egy kisebb tepsit.

Apró halmokban szórjuk rá a reszelt sajtot és  toljuk forró sütőbe annyi időre, hogy a sajtkupacok megolvadjanak.

Vegyük ki a sütőből, várjuk meg, míg a levegőn a sajtcsipszek megszilárdulnak, és így tegyük a tányérokra a padlizsánkrémleves tetejére.

Frissen vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc