Padlizsánkrémleves parmezán chips-el hozzávalók:
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb póréhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1/2 dl száraz fehér bor
őrölt bors
Chips
2 dkg reszelt parmezánsajt
petrezselyem
Padlizsánkrémleves parmezán chips-el elkészítése:
A padlizsánokat héjában süssük meg, hideg vízzel hűtsük le, majd hámozzuk le a héjukat.
Az apróra vágott zöldségeket sós vízben főzzük puhára, majd tegyük bele a padlizsánokat is.
Botmixerrel turmixoljuk össze a tejszínnel együtt, sózzuk, borsozzuk, végül öntsük hozzá a bort is és forraljuk ki.
A chips-hez a sütőpapaírral béleljünk ki egy kisebb tepsit.
Apró halmokban szórjuk rá a reszelt sajtot és toljuk forró sütőbe annyi időre, hogy a sajtkupacok megolvadjanak.
Vegyük ki a sütőből, várjuk meg, míg a levegőn a sajtcsipszek megszilárdulnak, és így tegyük a tányérokra a padlizsánkrémleves tetejére.
Frissen vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
0 hozzászólás