Padlizsánnal és tojással töltött paprika hozzávalók:

6 nagy paprika

1/2 kg paradicsom

2 nagy padlizsán

2 fej vöröshagyma

1 tojás

2 evőkanál liszt

2 evőkanál zsír

1/2 teáskanál cukor

só, bors

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem és kapor

Padlizsánnal és tojással töltött paprika elkészítése:

Mosd meg a paprikákat, töröld meg, távolítsd el a kocsányukat és rázd ki a magvakat belőlük. A sült, tiszta és apróra vágott padlizsánt keverd össze a 2 pirított hagymával, tojással, sóval, borssal és a liszttel.

Töltsd meg a paprikákat ezzel a keverékkel, fedd be egy paradicsomszelettel, majd süsd meg zsírban. Helyezd őket serpenyőbe és öntsd rájuk a paradicsomszószt, melyet a főtt paradicsomokból készítesz el, úgy, hogy átpaszírozod őket egy szűrőn és megsózod, megcukrozod, végül meg összekevered a megmaradt zsírral.

A paprikák és szósz tetejére szórd rá az apróra vágott petrezselymet és kaprot. Addig kell párolni, míg meg nem puhul a töltött paprika.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc