Padlizsánnal töltött paprika hozzávalók:
4 darab padlizsán
4-6 darab zöldpaprika
2 tojás
olaj
só, bors
1 evőkanál fokhagymaöntet ( sóval,olajjal és ecettel péppé dörzsölt fokhagyma, vízzel, vagy fehérborral hígítva)
Padlizsánnal töltött paprika elkészítése:
A paprikákat megmossuk, magvaitól megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk.
A padlizsánból masszát készítünk (megsütjük, héjától megtisztítjuk, belsejét péppé zúzzuk), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaöntetet.
A felvert tojásokat hozzáöntjük és elkeverjük.
A paprikákat megtöltjük az elkészített masszával, tetejüket megszórjuk prézlivel, majd kizsírozott tepsibe rakjuk őket.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Más töltelékkel is elkészíthetjük a paprikát, pl. főtt rizs és párolt gomba keverékével, reszelt sajtot is szórhatunk rá. Ezesetben 25 perc sütés elegendő.
Csípős paradicsomszósszal tálaljuk.
0 hozzászólás