Padlizsános-cukkinis csirkecomb hozzávalók:
1/2 kg padlizsán
1/2 kg zsenge cukkini
só, bors
8 nagyobb alsó csirkecomb
4 evőkanál olaj
1 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 zsálya levélke
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
10 dkg kolbász
1 kis ág rozmaring
Padlizsános-cukkinis csirkecomb elkészítése:
A padlizsánokat és a cukkiniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk.
A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük, és meghintjük sóval, borssal.
A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott zsályát, sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük és a csirkecombok mellé halmozzuk.
A kolbászt megmossuk, megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 fok) az egészet pirosra sütjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal díszítve a sütőedényben tálaljuk.
Párolt rizs, puliszka illik hozzá.
0 hozzászólás