Padlizsános-cukkinis csirkecomb hozzávalók:

1/2 kg padlizsán

1/2 kg zsenge cukkini

só, bors

8 nagyobb alsó csirkecomb

4 evőkanál olaj

1 közepes fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

4-5 zsálya levélke

1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

10 dkg kolbász

1 kis ág rozmaring

Padlizsános-cukkinis csirkecomb elkészítése:

A padlizsánokat és a cukkiniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk.

A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük, és meghintjük sóval, borssal.

A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott zsályát, sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük és a csirkecombok mellé halmozzuk.

A kolbászt megmossuk, megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 fok) az egészet pirosra sütjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal díszítve a sütőedényben tálaljuk.

Párolt rizs, puliszka illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc