Pakisztáni csirke hozzávalók:

1 közepes méretű csirke

1 közepes hagyma

2 evőkanál olaj

1 csipet fahéj

4-5 kiskanál édes fűszerpaprika

2-3 szem szegfűbors

½ kiskanál köménymag

½ kiskanál szemes koriander

3-4 evőkanál halszósz

néhány cikk fokhagyma

curry ízlés szerint

bors

csípőspaprika

Pakisztáni csirke elkészítése:

A csirkét bepácoljuk felvágott hagymával, fahéjjal, édes fűszerpaprikával, szegfűborssal, köménymaggal, korianderrel és csípőspaprikával. Ezt lefedjük és kb 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután egy tepsibe felállítjuk és másfél órára betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe. Mikor a csirke teljesen átsült, kivesszük és feldaraboljuk, majd elkészítjük hozzá a szószt. Egy serpenyőbe friss gombát teszünk. Ehhez adunk 3-4 evőkanál tejfölt, fokhagymát és kaprot. Összekavarjuk, néhány percig pároljuk majd a csirke mellé tálaljuk.

A pakisztáni csirke receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc