Pálinkás pulyka túrógombóccal és paradicsom szósszal hozzávalók:
80dkg pulykamell
2dl Ouzo(ánizs pálinka)
20dkg juhtúró
35dkg tehéntúró
4 evőkanál kukoricadara
3 tojás sárgája
1 tojás fehérje
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 kis paradicsom püré
2 gerezd fokhagyma
só bors cukor
bazsalikom
olívaolaj
Pálinkás pulyka túrógombóccal és paradicsom szósszal elkészítése:
A pulyka mellet felcsíkozom, majd 2 napra Ouzóba áztatom, úgy, hogy ellepje.
A túrókat összekeverem a darával és a tojásokkal, majd 30 percre félreteszem ,hogy a dara bedagadjon.
Gombócokat formálok a masszából, és sós vízben kifőzöm.
Vigyázni kell, ha feljött a víz tetejére egyesével szűrjük le, különben szét ploccsan!
A csapott evőkanálnyi bazsalikomot szárazon pár másodpercig pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsom konzervet! Kicsi olívaolajat is öntök rá. Fokhagymát belepréselem, sózom, borsozom és kicsit megcukrozom.
A paradicsom pürét is hozzákeverem.
Pár percet főzöm vigyázva, hogy az egész paradicsomok ne nagyon törjenek össze.
Olíva olajon a husit 3 részletben megpirítom!
Szeretem ha az ízeket külön is érzem, ezért nem kutyulom össze őket! A szószt is csak a husi és a gombóc mellé tálalom.
0 hozzászólás