Palóc gulyás hozzávalók:
10 adaghoz:
1,5 kg juhhús
15 dkg vöröshagyma
20 dkg zsír
1 dkg fokhagyma
1,5 dkg piros paprika
erős pista ízlés szerint
3 dkg só
35 dkg vegyes zöldség
3 db babérlevél
1 kg vajbab
0,3 dl ecet
1,5 dl tejföl
kevés rántás
csipetke (1 tojásból, 15 dkg lisztből és 1 dkg sóból)
csontlé
Palóc gulyás elkészítése:
Gulyásalapot készítünk. Finomra vágott vöröshagymát zsíron lepirítunk, majd fűszerezzük sóval, fokhagymával, Pirosarannyal, kevés Erős Pistával. A kockára vágott juhhúst belepároljuk, felengedjük csontlével, őrölt paprikával színezzük, majd félkészre főzzük.
A vegyes zöldséget a gulyásalapba tesszük, babérlevéllel ízesítjük, megfelelő mennyiségű csontlével felengedjük és majdnem készre főzzük. Beletesszük az üveges zöldbabot, kevés rántással besűrítjük. A kézzel készített csipetkét belefőzzük.
A tálalás előtt tejföllel és ecettel ízesítjük.
0 hozzászólás