Palóc gulyás hozzávalók:

10 adaghoz:

1,5 kg juhhús

15 dkg vöröshagyma

20 dkg zsír

1 dkg fokhagyma

1,5 dkg piros paprika

erős pista ízlés szerint

3 dkg só

35 dkg vegyes zöldség

3 db babérlevél

1 kg vajbab

0,3 dl ecet

1,5 dl tejföl

kevés rántás

csipetke (1 tojásból, 15 dkg lisztből és 1 dkg sóból)

csontlé

Palóc gulyás elkészítése:

Gulyásalapot készítünk. Finomra vágott vöröshagymát zsíron lepirítunk, majd fűszerezzük sóval, fokhagymával, Pirosarannyal, kevés Erős Pistával. A kockára vágott juhhúst belepároljuk, felengedjük csontlével, őrölt paprikával színezzük, majd félkészre főzzük.

A vegyes zöldséget a gulyásalapba tesszük, babérlevéllel ízesítjük, megfelelő mennyiségű csontlével felengedjük és majdnem készre főzzük. Beletesszük az üveges zöldbabot, kevés rántással besűrítjük. A kézzel készített csipetkét belefőzzük.

A tálalás előtt tejföllel és ecettel ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc