Palócleves hozzávalók:

4-5 személyre:

30 dkg marhahús

25 dkg zöldbab

25 dkg burgonya

4 evőkanál olaj

1 púpozott evőkanál liszt

2 dl tejföl

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

babérlevél

őrölt kömény

fűszerpaprika

őrölt bors

petrezselyem

Palócleves elkészítése:

A palócleveshez az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, azt keverjük el benne, majd kevés vizet hozzáöntve pároljuk meg a hagymát.

Utána adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő pótoljuk.)

Ha ez megvan, öntsük fel 1,5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot.

A lisztből a tejföllel készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a palóclevest.

Végül szórjuk meg a palóclevest finomra vágott petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc