Panírozott pisztráng hozzávalók:

2 pisztráng

zsemlemorzsa

fokhagyma

citrom

vaj

őrölt paprika

mustár

oregánó

petrezselyem

olívaolaj

Panírozott pisztráng elkészítése:

Egy tálban összekeverünk 2 kiskanál mustárt egy fél citrom levével. Ezzel az összetétellel bekenjük a hal mindkét oldalát.

Összekeverünk 1 csésze zsemlemorzsát, 2 gerezd fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, oregánót, egy citrom héját, egy kis őrölt paprikát és sót izlés szerint. A pisztrángokat megforgatjuk a panírban.

Egy serpenyőben felforrósítunk olívaolajat majd belehelyezzünk a halakat, így hagyjuk kb. 6-7 percet közepes lángon, majd megfordítjuk a másik oldalára és úgy hagyjuk 3 percet. Miután kész, egy nedvszívó papírra kiszedjük.

Miután megsültek a halak megtisztítjuk a serpenyőt minden égési nyomtól. A megtisztított serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Miután megolvadt a vaj hozzáadjuk egy citrom levét és kavargatjuk pár percig.

A mártást a pisztrángra öntjük majd rizses spenóttal tálaljuk.

A receptet Guvi ajánlotta.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc