Paprikás gomba-savanyúság hozzávalók:
2 kg gomba
1 liter ecet
1 liter víz
2 hagyma
2 húsos paprika
1 kanál mustármag
150 ml olaj
2 szál szárítot kapor
1 kiskanál szemes bors
2 kanál darabos só
Paprikás gomba-savanyúság elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és főni tesszük 20 percre egy pici sós vízben, aztán leszűrjük.
Megtisztítjuk a paprikát, hagymát és vékony cikkere vágjuk. 2 liter vizet felteszünk főni az ecetettel, 2 kanál sóval és a mustármagokkal.
Ha felfőtt, levesszük a tűzről. Egy 5 literes üvegbe helyezzük a gombát, paprikát, kaprot, borsot, hagymát és a tetejére öntjük a forró ecetes levet, majd a tetejére olajat teszünk.
Az üveget celofánnal takarjuk le és jól lekötjük.
Legalább 5 napig hagyjuk hűvös helyen, mielőtt kibontanánk.
0 hozzászólás