Paprikás gomba-savanyúság hozzávalók:

2 kg gomba

1 liter ecet

1 liter víz

2 hagyma

2 húsos paprika

1 kanál mustármag

150 ml olaj

2 szál szárítot kapor

1 kiskanál szemes bors

2 kanál darabos só

Paprikás gomba-savanyúság elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és főni tesszük 20 percre egy pici sós vízben, aztán leszűrjük.

Megtisztítjuk a paprikát, hagymát és vékony cikkere vágjuk. 2 liter vizet felteszünk főni az ecetettel, 2 kanál sóval és a mustármagokkal.

Ha felfőtt, levesszük a tűzről. Egy 5 literes üvegbe helyezzük a gombát, paprikát, kaprot, borsot, hagymát és a tetejére öntjük a forró ecetes levet, majd a tetejére olajat teszünk.

Az üveget celofánnal takarjuk le és jól lekötjük.

Legalább 5 napig hagyjuk hűvös helyen, mielőtt kibontanánk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc