Paprikás juhtúró körözött hozzávalók:
4 személyre
1 csomag brindza (juhtúró)
1 db lilahagyma
1 teáskanál egész kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
3 teáskanál tejföl (csökkentett zsírtartalmú)
Paprikás juhtúró körözött elkészítése:
A hagymát tisztítsuk meg és szeljük nagyon apróra.
A brindzához adjuk a fűszereket és a tejfölt, majd a felaprított hagymát és alaposan keverjük össze.
A juhtúró önmagában is sós, így addig ne sózzuk meg a kőrözöttet, amíg bekeverve nem kóstoltuk meg.
Az egész kömény helyett lehet bele tenni őröltet.
Ha krémesebbre szeretnénk, növelhető a tejföl mennyiséget.
Tejföl helyett lehet bele tenni vajat.
A szendvicskrém receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás