Paprikás sertéshús hozzávalók:
500 g sertéshús
1 hagyma
1 piros húsos parika
1 zöld húsos paprika
1 sárga húsos paprika
4-5 paradicsom
4-5 kanál olaj
só
bors
csombor
zöld petrezselyem
Paprikás sertéshús elkészítése:
A sertéshúst apró kockákra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk. Ha megpirult minden oldaluk félre rakjuk őket. A megmaradt olajba tesszük az aprúra vágott hagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Addig pároljuk amig megpuhulnak. Hozzáadjuk a húst és 200 ml vizet. Sózzuk, borsozzuk és lefedve tovább főzzük amig a víz elpárolog és a hús készre fő. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, felvágott paradicsomokat és tovább hadjuk a tűzön kb 8-10 percet. Ezután levesszüka tűzről és hozzáadjuk a friss apróra vágott petrezslymet és csombort.
Forrón tálaljuk puliszka vagy más köret mellé.
A paprikás sertéshús receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás