Paradicsom mártás hozzávalók:

1 kg paradicsom

1 fej vöröshagyma

5 dkg füstölt szalonna

2-3 szál zellerzöld

4-6 szál petrezselyem

2-3 levél bazsalikom

cukor

diónyi vaj

olaj

só, bors

Paradicsom mártás elkészítése:

A paradicsom mártáshoz vágd apróra a hagymát, a zellert, a petrezselymet és a bazsalikomot. Kevés olajon pirítsd meg az apróra kockázott szalonnát, majd tedd rá a felaprított zöldséget és pirítsd aranybarnára.

Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózd, borsozd, cukrozd, s gyakran kevergetve (fedő alatt) főzd péppé.

Ha kész, morzsold bele a vajat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc