Paradicsomos halleves póréhagymával hozzávalók:

1 kg hal

3 hagyma

3 darab fehér póréhagyma

1 zeller

½ liter sűrített paradicsom

4 cikk fokhagyma

só, bors

olaj

Paradicsomos halleves póréhagymával elkészítése:

A hagymát, póréhagymát és a zellert olajban megpirítjuk, majd feltöltjük 3 liter vízzel.

Beletesszük a sót, a borsot és a megtört fokhagymát.

Amikor minden zöldség megfőtt, a levest leszűrjük egy másik edénybe és újból felfőzzük a sűrített paradicsommal.

A halat külön megmossuk, megtisztítjuk, szétszedjük és megfelelő nagyságú darabokra vágjuk.

A leszűrt lébe körülbelül 20 percig főzzük.

Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk.

 

Forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc