Paradicsomos húsgombóc leves hozzávalók:

3 l víz

1 répa

1 petrezselyem gyökér

1 fej hagyma

1 velős csont

1 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

3 db kisebb paradicsom

1 tojás sárgája

apróra vágott petrezselyemzöld

Húsgombóc

1/2 kg hús

egy szelet kenyér

1/2 csésze rizs

1/2 fej hagyma

1 tojás

fekete bors

tejföl

Paradicsomos húsgombóc leves elkészítése:

Egy fazékban feltesszük főni a répát, petrezselymet, az apróra vágott hagymát és a húst, és alaposan megfőzzük. Hozzá öntjük a külön megfőzött korpaciberét, a kimagozott paradicsomokat és ízlés szerint sózzuk. Pár percig hagyjuk főni.

Külön elkészítjük a gombócoknak való masszát: a ledarált húst, a beáztatott és kinyomkodott kenyért, a rizst, az apróra vágott hagymát, egy egész tojást, a sót és a fekete borsot összekeverjük, majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amiket a levesbe téve megfőzünk. A legvégén szórjuk a levesbe az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Paradicsomos húsgombóc leves egyéb:

Tálalás előtt kivesszük a csontot a levesből, és bekészítjük a tejföllel, amihez hozzákevertünk egy tojás sárgáját is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc