Paradicsomos kagylósaláta hozzávalók:

2 doboz kagylókonzerv

25 dkg paradicsompüré

2 fej saláta

2 dl tejföl

1 dl paradicsom

3 gerezd fokhagyma

1 csokor zöldhagyma

só ízlés szerint

cukor ízlés szerint

1 mokkás kanál szemes bors

Paradicsomos kagylósaláta elkészítése:

A tejfölbe belekeverjük a paradicsomlevet, az egyik doboz kagyló leszűrt levét, kevés sót, csipetnyi cukrot, az őrölt fekete borsot és a megtisztított, zúzott fokhagymát.

A zöldhagymát tisztítás után felkarikázzuk és gyengén megsózzuk, a megmosott paradicsomot pedig felnégyeljük.

Salátástálba öntjük a kagylót, a paradicsomot, a zöldhagymát, rácsorgatjuk a paradicsomos mártást, átforgatjuk és a hűtőszekrényben 1-2 óráig hűtöm.

A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágva tesszük ugyancsak a hűtőszekrénybe.

Közvetlenül tálalás előtt a salátát beleforgatjuk a paradicsomos kagylóba és azonnal kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc