Paradicsomos kagylósaláta hozzávalók:
2 doboz kagylókonzerv
25 dkg paradicsompüré
2 fej saláta
2 dl tejföl
1 dl paradicsomlé
3 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldhagyma
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
1 mokkás kanál szemes bors
Paradicsomos kagylósaláta elkészítése:
A tejfölbe belekeverjük a paradicsomlevet, az egyik doboz kagyló leszűrt levét, kevés sót, csipetnyi cukrot, az őrölt fekete borsot és a megtisztított, zúzott fokhagymát.
A zöldhagymát tisztítás után felkarikázzuk és gyengén megsózzuk, a megmosott paradicsomot pedig felnégyeljük.
Salátástálba öntjük a kagylót, a paradicsomot, a zöldhagymát, rácsorgatjuk a paradicsomos mártást, átforgatjuk és a hűtőszekrényben 1-2 óráig hűtöm.
A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágva tesszük ugyancsak a hűtőszekrénybe.
Közvetlenül tálalás előtt a salátát beleforgatjuk a paradicsomos kagylóba és azonnal kínáljuk.
0 hozzászólás