Paradicsomos pirított kagyló hozzávalók:

4 evőkanál olivaolaj

2 dl paradicsomlé

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 doboz kagylókonzerv

1 csokor petrezselyemzöld

1 mokkás kanál sáfrányos szeklice

1 dl bor

1 db húsleveskocka

1 csipet só

Paradicsomos pirított kagyló elkészítése:

Az olajon üvegesre pirítjuk a tisztított és szeletekre vágott fokhagymát, valamint a finomra aprított vöröshagymát.

A bort és a paradicsomlevet ráöntjük, beleszórjuk a sáfrányt és a húsleveskockával fűszerezzük.

Fedő alatt forraljuk néhány percig, majd a fölösleges levét elpárologtatjuk.

Beletesszük a leszűrt kagylódarabokat, végül rászórjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.

Pirított kenyérszeletkékkel tesszük az asztalra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc