Paradicsomos-ricottás márványkocka hozzávalók:
Paradicsom alapú készítményhez:
3 tojás
90g liszt
1 doboz paradicsomszósz (friss, magvazott, meghámozott paradicsomból is lehet készíteni szószt)
1 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál olívaolaj
bazsalikom (vagy 1 babérlevél)
1 maroknyi zöld olajbogyó (vagy fekete), kimagvalt
só
bors
esetleg egy kis csípőspaprika
Ricotta alapú készítményhez:
1 tojás
250g ricotta
20g liszt
1 teáskanál oregánó
só
bors
Paradicsomos-ricottás márványkocka elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Öntsd az olajat egy edénybe, keverd össze a paradicsomot a zúzott fokhagymával és bazsalikommal, ízesítsd sóval és borssal, majd 10 percig hagyd alacsony lángon.
Add hozzá a felaprózott olajbogyót, és hagyd hűlni.
Közben verd fel a tojást, majd add hozzá a lisztet. Öntsd bele a paradicsomos keveréket is. Összeálló keveréket kell kapnod (esetleg ízesítsd még sóval és borssal).
Következhet a ricotta alapú készítmény. Keverd össze mixerrel a ricottát, tojást, lisztet, sót, borsot és oregánót.
Egy nem túl nagy tepsit vajazz ki, és szórj meg liszttel, öntsd bele a paradicsomos készítményt, majd egy kanál segítségével a ricottás keveréket. Simítsd el a tetejét, anélkül, hogy nagyon összekevernéd őket. Be kell tenni sütőbe kb. 25 percig.
Hagyd teljesen kihűlni, majd egy éles és vékony kés segítségével vágd kockákra.
A receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás