Paradicsomos-ricottás márványkocka hozzávalók:

Paradicsom alapú készítményhez:
3 tojás
90g liszt
1 doboz paradicsomszósz (friss, magvazott, meghámozott paradicsomból is lehet készíteni szószt)
1 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál olívaolaj
bazsalikom (vagy 1 babérlevél)
1 maroknyi zöld olajbogyó (vagy fekete), kimagvalt

bors
esetleg egy kis csípőspaprika

Ricotta alapú készítményhez:
1 tojás
250g ricotta
20g liszt
1 teáskanál oregánó

bors

Paradicsomos-ricottás márványkocka elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Öntsd az olajat egy edénybe, keverd össze a paradicsomot a zúzott fokhagymával és bazsalikommal, ízesítsd sóval és borssal, majd 10 percig hagyd alacsony lángon.

Add hozzá a felaprózott olajbogyót, és hagyd hűlni.

Közben verd fel a tojást, majd add hozzá a lisztet. Öntsd bele a paradicsomos keveréket is. Összeálló keveréket kell kapnod (esetleg ízesítsd még sóval és borssal).

Következhet a ricotta alapú készítmény. Keverd össze mixerrel a ricottát, tojást, lisztet, sót, borsot és oregánót.

Egy nem túl nagy tepsit vajazz ki, és szórj meg liszttel, öntsd bele a paradicsomos készítményt, majd egy kanál segítségével a ricottás keveréket. Simítsd el a tetejét, anélkül, hogy nagyon összekevernéd őket. Be kell tenni sütőbe kb. 25 percig.

Hagyd teljesen kihűlni, majd egy éles és vékony kés segítségével vágd kockákra.

 

A receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc