Paradicsomos töltött paprika hozzávalók:
14 darab zöldpaprika (kb 1 kg)
600 g darálthús (sertés- és marhahúsból vegyesen)
két közepes fej hagyma
2-3 kisebb répa
4 gerezd fokhagyma
1 liter paradicsomlé (vagy annyi, amennyi ellepi a paprikákat az edényben)
1 tojás
125 g rizs
egy kis csokor petrezselyemlevél
só, bors
olaj
300 ml víz
Paradicsomos töltött paprika elkészítése:
A paprikák tetejét a szára körül levágjuk, magvaitól megtisztítjuk, jól megmossuk. A hagymát, fokhagymát és a répát megtisztítjuk és megmossuk, majd megdaráljuk. Ezután kevés olajon kissé megpirítjuk.
Amikor pirulni kezdenek, hozzáadjuk a rizst, a sót, borsot, ízlés szerint chilit is lehet tenni bele. Néhány percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemlevelet. Ezután a keveréket hűlni hagyjuk.
A darálthúst megfűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és a lehűlt keveréket, majd jól összedolgozzuk. A keverékkel megtöltjük a paprikákat.
Edénybe tesszük, felöntjük egy pohár vízzel és annyi paradicsomlével, hogy ellepje. Lefedjük, és lassú tűzön 45-60 percig főzzük.
0 hozzászólás