Paradicsomos töltött paprika hozzávalók:

14 darab zöldpaprika (kb 1 kg)

600 g darálthús (sertés- és marhahúsból vegyesen)

két közepes fej hagyma

2-3 kisebb répa

4 gerezd fokhagyma

1 liter paradicsomlé (vagy annyi, amennyi ellepi a paprikákat az edényben)

1 tojás

125 g rizs

egy kis csokor petrezselyemlevél

só, bors

olaj

300 ml víz

Paradicsomos töltött paprika elkészítése:

A paprikák tetejét a szára körül levágjuk, magvaitól megtisztítjuk, jól megmossuk. A hagymát, fokhagymát és a répát megtisztítjuk és megmossuk, majd megdaráljuk. Ezután kevés olajon kissé megpirítjuk.

Amikor pirulni kezdenek, hozzáadjuk a rizst, a sót, borsot, ízlés szerint chilit is lehet tenni bele. Néhány percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemlevelet. Ezután a keveréket hűlni hagyjuk.

A darálthúst megfűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és a lehűlt keveréket, majd jól összedolgozzuk. A keverékkel megtöltjük a paprikákat.

Edénybe tesszük, felöntjük egy pohár vízzel és annyi paradicsomlével, hogy ellepje. Lefedjük, és lassú tűzön 45-60 percig főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc