Parajfőzelék húsgombóccal hozzávalók:
Hozzávalók a spenóthoz
30-40 deka spenót levél vagy mirelit spenót
1 fej fokhagyma
tej
2 kanál liszt
1 deci olaj
A húsgombóc hozzávalói
50 deka darált hús
piros paprika
só
csipet bors
1 fej apróra vágott fokhagyma
1 egész tojás
olaj a kisütéshez
Parajfőzelék húsgombóccal elkészítése:
A spenótot vízzel felteszem és megfőzöm annyi vizet teszek rá, hogy ellepje. Amikor megfőtt összemixelem. Az olajat felteszem, hozzáadom a lisztet, zsemleszínűre pirítom és az összevágott fokhagymát is bele teszem, majd az összemixelt parajt is beleöntöm. Elkeverem és tejjel felöntöm, sót teszek bele és kellő sűrűségűre készítem.
A darált húst a hozzávalókkal összekeverem finom fokhagymásra készítem. Gombócokat formálok belőle és forró olajba kisütöm. Főzött burgonyával tálaltam.
0 hozzászólás