Parajfőzelék húsgombóccal hozzávalók:

Hozzávalók a spenóthoz

30-40 deka spenót levél vagy mirelit spenót

1 fej fokhagyma

tej

2 kanál liszt

1 deci olaj

A húsgombóc hozzávalói

50 deka darált hús

piros paprika

csipet bors

1 fej apróra vágott fokhagyma

1 egész tojás

olaj a kisütéshez

Parajfőzelék húsgombóccal elkészítése:

A spenótot vízzel felteszem és megfőzöm annyi vizet teszek rá, hogy ellepje. Amikor megfőtt összemixelem. Az olajat felteszem, hozzáadom a lisztet, zsemleszínűre pirítom és az összevágott fokhagymát is bele teszem, majd az összemixelt parajt is beleöntöm. Elkeverem és tejjel felöntöm, sót teszek bele és kellő sűrűségűre készítem.

A darált húst a hozzávalókkal összekeverem finom fokhagymásra készítem. Gombócokat formálok belőle és forró olajba kisütöm. Főzött burgonyával tálaltam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc