Parajjal és velővel töltött tésztabatyu hozzávalók:

50 dkg paraj

35 dkg velő

kb. 45 dkg vaj

55 dkg rétesliszt

1 1/2 evőkanál só

8 dkg reszelt sajt

3/4 dl forró tej

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 mokkáskanál őrölt fehérbors

1 mokkáskanál őrölt cayenne bors

2 dl hideg víz

Parajjal és velővel töltött tésztabatyu elkészítése:

Forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, puhára pároljuk benne a parajt. Kihűlés után kinyomkodjuk belőle a vizet, és a parajt finomra vagdaljuk. Megolvasztunk 12 dkg vajat, hozzáadunk 4 dkg lisztet és 3 percig kevergetjük.

Feleresztjük forró tejjel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a parajt és a kb. 13 dkg vajban megpirított velőt. Összegyúrjuk a reszelt sajttal, illetve a sóval és a borsfélékkel.

Közben elkészítjük a tésztát: 50 dkg réteslisztet összegyúrunk 20 dkg, gőz felett meglágyított vajjal. Hozzáadunk 2 dl hideg vizet, fél evőkanál sót, és tésztát gyúrunk, melyet megtöltés előtt kb. 30 percen át pihentetünk.

Kinyújtjuk a tésztát, háromszög alakú darabokra vágjuk. Minden darabot megkenünk olvasztott vajjal, és ráhalmozunk egy evőkanál, a már előzőek szerint elkészített tölteléket.

A tésztadarabok három sarkát felhajtjuk, és ujjunkkal összecsippentjük, majd sütőtepsibe rakjuk. Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc